Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 11. DVD

1. Elszálltak az aranyfácánok (Csoóri Sándor)
„Zámolyon születtem, tizenkét évig itt éltem a faluban. Minden olyan elemi élmény , amit egy fiatal gyerek magába összeszedhet, azt itt szedtem össze. Mindent, amit a paraszti életről tudni kell. Hallgattam az öregeket, a történeteket. Ugyanúgy dolgoztam, mint a többi fiú, hol az állatokkal, hol kint a mezőn. Innét éreztem meg, hogy van egy világ, s ezen a világon túl még lehet egy másik világ is. nagyon ritkán fölmehettünk a református templom tornyába, s onnan a magasból egészen másként mutatott Zámoly tájéka. Pápára pedig azért gondoltam, hogy elmehetnénk, mert minden, ami a szellemi világhoz tartozik, az ott érintett meg.”

2. A boldogság és remény kastélya (Szabadi Vilmos hegedűművész)
„Keszthelyen van egy élő kert, egy csodás kastély, a kastélyban egy csodás kiállítás, bútorok, festmények, mindaz, amitől az ember boldog lesz, nyugodt és kiegyensúlyozott, és alkotni tud. Kislányom születéséhez is köze van ennek a kastélynak. Itt az ember szerelmesebb, mint máshol, itt újra visszanyerem a hitem, hogy egyszer csak egy nagyon szép világ lesz majd …”

3. „Ezt elviszem” – Csepel – sziget, Paradicsom (Ráczkevei Anna színész)
„Van a Dunának valami minden mástól különböző, egészen különleges szaga. Azért mondom, hogy szaga, mert ez nem illat. Ez erős, tüdőt, szívet átjáró szag, és valahányszor ezt a szagot beszívom, mindig a gyerekkorom jut eszembe. Azok a fantasztikus nyarak, amiket én a Duna-parton eltöltöttem, azok az évek, amiket itt a Csepel-szigeti emberek, a Csepel-szigeti ízek, képek és szagok.” 

4. Emlék-pályák – Időutazás Grosics Gyulával
Dorog, Esztergom, Tatabánya, Kispest: futballpályák, iskolák, templomok, utcák, terek. Ezek az Aranycsapat legendás kapusának, a Fekete Párducnak kedves, szeretett helyszínei. „A forgatás során visszafiatalodtam vagy hetvenöt évet. És most kezdek visszaöregedni. Az ember, ha szembetalálkozik a gyermekkori élményeivel, akkor az úgy mellbe vágja. Kerestük az utcát, és az utca, ahol én nevelkedtem, az nincs sehol. Gondolataimban azért ott maradt, meg az is, ahová az édesanyám készítette kenyeret vittük megsüttetni a pékkel. És láttam magam az oltár előtt ministránsruhában. Ezek mind olyan dolgok, amiket az ember nem a szemével, hanem a lelkével lát.”

10. DVD Kiadványok 12. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.