Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 2. DVD

1. Kép – Visszhangok - A végtelen nyugalom völgye (Sass Szilvia énekesnő)
„Sokszor mentünk erre amikor Salgótarjánban koncerteztem. Egyik alkalommal felfedeztem ott, a dombon a sztúpát. Aztán egyre inkább rituálé lett, hogy mindig január elsején eljövünk ide áldást kérni az évre. Jövök a csilingelő sztúpához. Számomra ez mindig egy megnyugvást, a természettel való harmóniát, egy olyan helyet jelent, ahol jó megpihenni és elgondolkodni pár percet.” 

2. Mohács: a déli kapu (Láng István akadémikus)
„Azonnal Mohács jutott eszembe. Itt születtem, ezen a vidéken. Nagyszüleim mindkét ágon dunai hajósok voltak, a szüleim is itt ismerkedtek össze. Számomra ez a szülőföld, teljesen nyilvánvaló, hogy ide kellett most visszajönnöm.”

3. Zászló a világ közepén (Somogyi Győző grafikus, festőművész)
„A keleti lovas népek szerint öt égtáj van: kelt, dél, észak, nyugat és a közép. Ez a közép a legfontosabb, ahol az ember megveti a lábát, ahonnan körül néz és amihez képest méri a többi égtájat. Én, mint Budapesten született művész, kerestem egy olyan vidéket, ahol színek vannak, ahol él a természet, és amelyik választott szülőföldem lehetne. Így találtam véletlenül a Balaton-felvidékre és a Káli-medencére, ahol a nyarak forrók, a sziklák kopárak, az ég kék és a háttérben a Balaton párás tükre szinte tengert mutat. Ez a Káli-medence, ahol én a szülőföldemet megtaláltam.”

4. A Négyszögletű Kerek Erdő (Lázár Ervin író)
„Azért választottam ezt a tájat, mert nem volt más választásom. A táj választott engem: Itt születtem, itt nőttem föl és ehhez kötődöm annyira, hogy néha azt gondolom, a földből áradó áramlatokhoz is valami közöm van. Lehet szebb táj a világon, de számomra mégiscsak ez a legszebb. Itt a hátam mögött Pálfával, Vajtával, a Sió völgyével.”

1. DVD Kiadványok 3. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.