Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 5. DVD

1. Gazdag kopárság (Vida Gábor biológus)
„Magyarország természeti kincsei közül számomra legkedvesebb  a dolomit-kopár. Nevével ellentétben valójában biológiailag igen gazdag. Ennek a csodálatos csákvári tájnak a növényvilágát mindenkinek érdemes megismerni. Csákvár, Disznófő, Borbás-gerinc: gyerekkorom óta járom e vidéket barátaimmal és figyeljük, hogyan változik, hogyan alakul emberi vagy természeti hatásokra ez a valóban csodálatos táj.”

2.  Kék órák – „Mikor a rózsák nyílni kezdtek” (Szántó Piroska festőművész)
Talán ez volt az utolsó interjú az 1998-ban elhunyt Szántó Piroskával. Már nagy betegen a műtermében mesélt lovakról, macskákról, ifjúkora vadevezős dunai létéről és persze imádott Szentendréjéről. Az 1998-ban rögzített beszélgetést utólag – évekkel később – képesítettük, Szántó Piroska útmutatásai alapján, remélhetőleg az ő szellemében. E filmmel állítva emléket neki.

3. Az én belső filmem (Nagy Gáspár költő)
„Nekem ez a vasi hegyhát adatott szülőhelynek, jelesül Bérbaltavár. Életre szólóan meghatározott ez a Pannónia csücskében lévő táj: dombjaival, lankáival a szívemhez nőtt. Nem is tudom elfelejteni. Állandóan kísér és kísért, vele álmodom, fölriadok és gyermekkorom legszebb emlékképei jutnak eszembe. Az ember önkéntelenül ezeket a táj adta ritmusokat viszi tovább műveiben, beszédében, hanghordozásában. Átlelkesül, és a lelkéből táplálja e tájat akkor is, amikor nagyritkán hazatér. Így szeretném megőrizni, ahogy gyerekkorom valamikori filmjein magamnak belülről fölépítettem.” 

4. Közel a természethez: A tanyavilágtól a hegyvidékig (Tímár Sándor táncművész, koreográfus)
„Nekem mindig is sokat jelentett, ha Szolnok környékére jöhetek. Ez a szülőföldem, a tanyavilág. Emlékszem ünnepekkor összejöttünk, szólt a citera, táncoltunk, jól érezte magát mindenki. Aztán ott a Mátra! Várasszón, ebben a csodás kis faluban van egy házunk, ott pihenjük ki a turnék és utazások fáradalmait. A dombok, hegyek, erdők szomszédságában. Itt is karnyújtásnyira a természettől.”

4. DVD Kiadványok 6. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.