Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 3. DVD

1. Második szülőföldem: Ecsegpuszta (Balogh János professzor, akadémikus)
„Általános értelemben vett szülőföldem az Alföld, pontosabban a Hortobágy, még pontosabban annak egy kis zuga, Ecsegpuszta, Túrkeve határában. Anyai nagyapám ott volt református kántor, és hiába születtem a Kárpátalja egy kis ruszin falvában, ahová azért dugták el apámat büntetésből, mert megsértett egy tanfelügyelőt, nekem nem az a szülőföldem, hanem az Alföld ahol eszméltem. Ezt szeretem a legjobban, és a világ legszebb trópusi őserdeje elé helyezem Ecseget és a Hortobágyot.”

2. „Emlékezem…” – Múltidézgetés Egerben (Törőcsik Mari színművésznő)
„Eger a gyerekkorom városa. Nagyon sok várost szeretek itt Magyarországon és világszerte, de ahogy múlik az idő, az embernek valahogy egyre fényesebbé és élőbbé válik a gyerekkora. És annyi szép évet és napot töltöttem itt, hogy mindig visszajárok Egerbe. Szeretem ezt a várost. Szolnokon dolgoztam tíz évig és gyakran átjártam ide. Néha megszálltam, egy-két napot eltöltöttem itt, vagy csak átjöttem és üldögéltem a Dobó téren." 

3. Otthonom Óbuda (Koltai Lajos operatőr, rendező)
„Óbuda számomra emberléptékű, ahol minden elérhető. Olyan, mint az otthonod. Tudod, ha arra nyúlsz, akkor ott a szemüveged, vagy ott a bor, amit szeretsz, tudod, hova kell menni a konyhában. Ilyen ez az Óbuda: körülbelül tudom, hol van , ami elérhető, belátható, szerethető. Ez Óbuda. Én erről szeretnék mesélni.” 

4. „Bocsássatok meg ti nagy hegyek…” (Tóth Sándor költő)
„E tájhoz nőttem, mint ághoz a levél. A hegyekhez: a Cserháthoz, a Karancshoz, a Mátrához. A hegyekhez, amelyek mindig tanítottak és tanítanak most is valamire. Arra, amire talán a nagy vallások is tanítanak. Hogy a hegyek nem mások, mint ég és föld találkozási pontjai. Aki fölfelé igyekszik, az legyen mindig alázatos és szolgálatkész. Ezt szeretném továbbra is megtanulni e hegyektől és életem végéig az ő üzenetüket közvetíteni.”

2. DVD Kiadványok 4. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.