Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 7. DVD

1.  A Paradicsom közepén (Miklósa Erika operaénekesnő)
„Mint a mesében és álmaimban: olyan falukép tárult elém, ami egy ékszerdobozhoz hasonlítható. Kis templom, kis patak, kis falu, ahol száznégyen élnek. Szinte egy család. Paradicsom: ez az első, ami Bakonykútiról eszembe jutna. Ez az a hely, ahol úgy érzem, bármikor nyugalmat lelek, feltöltődhetek, alkotni tudok és adni az embereknek.

2. Az eltűnőbe lévő Hegyvidék nyomában (Zoboki Gábor építész)
„A Hegyvidék, Zugliget és környéke, Budapest egyik legcsodálatosabb helye. Itt születtem, itt nőttem fel, itt élnek a barátaim, szabadidőm túlnyomó részét is itt töltöm. Valamiféle különleges mikroklímája, teljesen egyedi, önálló karaktere van ennek a vidéknek. Nem is annyira mai állapota vonz, inkább a tizenkilencedik századi formájához, az egykori villákhoz és majorságokhoz kötődöm már-már mitikus szentimentalizmussal. Sajnos mára a Hegyvidék szinte teljesen elveszítette báját, nyugalmát és kiegyensúlyozottságát. Építési területté vált, a villák helyén hatalmas lakóparkok épülnek.”


3. Öt géniusz a Kárpát-medencében (Dr. Papp Lajos szívsebész)
„Pécstől pár kilométerre születtem, s bennem a déli és a keleti embertípus ötvöződik. Ez a város sokkal több napsütést kap, melegebb az éghajlata. Itt más íze van a gyümölcsnek, más illata van a levegőnek, másként süt a nap. Az itt élők vidámabbak, emberszeretőbbek, a pécsi lányok is szebbek. Ez a szülőföldem, ez a hazám. Ha a jóisten megengedi és mesélem a 2010-es évet, akkor egy kis faluból indulva megérkeztem Európa kulturális fővárosába.”

4. Két csönd határán (Kodolányi Gyula költő)
„Amikor éjszaka fölébredek arra, hogy hajtja a szél a Balaton hullámait, és a hullámok verik a partot, hihetetlen megnyugvást érzek. Úgy érzem, most teljes összhangban vagyok a vízzel meg a kozmosszal. Ilyenkor hamarosan befordulok, s nyugodtan alszom. És nagyon jó álmom lesz...”

 
6. DVD Kiadványok 8. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.