Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 6. DVD

1. Királyi erdők (Kállai György erdész, madarász, természetvédő).
 „Esztergom, Visegrád, Buda: három történelmi fővárosunk.Ezeket összeköti a Duna, s itt húzódik a Visegrádi – hegység, itt található a Prédikálószék, Királykút, Királykunyhó, a Vadálló kövek, gazdag élővilág, csörgedező patakok, források, védett területek. Számomra ez egy felejthetetlen és csodálatos táj. Csak úgy nevezem: a királyi erdők.”

2. Eget látni, fát ölelni… (Jankovics Marcell)
Jankovics Marcell filmrendező, művelődéstörténész, a Pannóniafilm ügyvezető igazgatója Öcsödre, gyermekkorának és kitelepítésének színterére, valamint a szarvasi arborétumba kalauzolja el a nézőt. Erdőbe, vízpartra, a természetbe. Eget látni, fát ölelni.  

3. Szent helyek (Dr. Kopp Mária orvos-pszihológus)
„Amikor 1975-ben a Balaton felvidéken, Dörgicsén felfedeztük ezt a csodaszép romos présházat, úgy éreztük, valahogy megszólít minket a múlt. Azonnal beleszerettünk. Azt hiszem, az ember személyiségfejlődéséhez alapvető, hogy egy ilyen helyen tudjon élni, ami kiemeli őt a hétköznapokból, a világ materiális valóságától, át abba a transzcendens valóságba, amelyet akkor élünk itt meg, amikor este a csillagokat nézzük, vagy a ház előtt ülve a Balatont, a Balaton színváltozásait. Szerintem a Balaton egy élőlény, amelybe mindenhonnan gyógyvizek futnak. És a tó látványa és kipárolgása az emberek lelkét is fölemeli, valahova magasabbra. Ezek szent helyek a számomra.”

4. Forgószínpad (Mészöly Dezső író, műfordító)
„Szerelmes földrajz: gyönyörű alkalmat nyújt e cím életem színtereinek lírai bemutatására, arra, hogy magam is szerelmes indulatú geográfusként mutatkozzam be. Legszívesebben persze szülőföldjéről mesél az ember. De hol az én „pátriám”? Kunszentmiklóstól Szegeden és Sárospatakon át Szigligetig tájak és tájnyelvek kavarognak lelkemben, mikor erre a kérdésre választ keresek....”

5. DVD Kiadványok 7. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.