Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 8. DVD

1. Képfolyam – logika – Ózdtól Berkeley-ig (Roska Tamás akadémikus)
„Bükk, Szalajka-völgy: ez az a táj, ahol én felnőttem, és bármerre jártam is  a világon, e csodás természeti jelenségek mindig elkísértek. Ezek jutottak eszembe, amikor Ausztriában kirándultunk, vagy amikor az óriás fenyőket nézegettem a San Francisco-i öböl mellett sétálva. E kedves tájak gyermekkori kirándulásaim gyakori célpontjai voltak. S e kirándulások Ózdról indultak, ahol öt éves koromtól tizennyolc éves koromig éltem itt kezdődik a történet.

2.  Andrea „szigetei” (Dr. Buday-Gyarmati Andrea)
A Margit-sziget, a Hajós Alfréd Sportuszoda, a Kölcsey Gimnázium, a Heim Pál Gyermekkórház, a Péterfy Sándor utcai kórház gyermekrendelője, Óbuda,  a Normafa, a Gundel Étterem: ezek Dr. Buday-Gyarmati Andrea nyugalmat, otthont, biztonságot nyújtó „szigetei”. Vagyis hát Budapest, ahová az egykori világhírű úszó, ma ismert gyerekorvos ezer szállal kötődik, s amelyet nem is tudna elhagyni soha.

3. Szegen csengő (Berecz András ének – és mesemondó)
„Budapest belvárosában születtem, a Vadász utcában voltam gyerek. Egy apró lakásban édesanyám meséit hallgattam. Nem is annyira mesék voltak ezek, inkább a rokonok csodálatos történetei. Ebben a szűk térben megnyílt előttem egy érdekes világ, a Nagykunság világa. Édesanyám ott született, és habár Pestre került, megmaradt nagykunságinak, kunhegyesinek. Tanka nagyapa meg a többi felmenő történeteit olyan gazdag nyelven tudta elmondani, hogy úgy éreztem, ha kinyújtanám a kezem, meg tudnám fogni a mesék hőseit. Azt gondolom hát, ha e földrajz „szerelmes földrajz”, keressük fel ezeket a gyermekkori víziómat és menjünk el a Nagykunságba, Kunhegyesre.

4.  Elszállnak a felhők… (Zsigmond Vilmos hazatérései)
„Sokat járok haza, Magyarországra, különféle szép vidékeket láttam már, de számomra legkedvesebb a Dunakanyar. Szerintem Európa egyik legcsodálatosabb tája. Visegrád, Szentendre, a folyó, a patakok, az erdők és a szarvasok… És talán a legtöbb szép emlékem is ehhez a helyhez fűződik. Amikor hazajövök és elmegyek a Dunakanyarba, mindig fölfedezek valami újat, valami mást, amit eddig még nem láttam itt.”

7. DVD Kiadványok 9. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.