Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 4. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 10. DVD

1. Apostagtól Hegymagasig (Vizi E. Szilveszter agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke)
„Amikor Apostagra jövök, mindig megérintenek a gyerekkori emlékek, úgy érzem, visszatérek oda, ahol szeretettel éltem néhány évet. A másik kedves helyem Szigliget. A Szentgyörgyhegyen, Hegymagoson építettem egy nádtető parasztházat. Olyan környezetben, ahol valóban nyugalmat találok, ahol ellazulhatok. Csak leülök majd a kandalló mellé (ha pipára nem is gyújtok, mivel nem pipázom) és megpihenek kicsit a gondolataimba merülve. Ez valami csodálatos lesz…”

2. Foghíjak – Az eltűnt idő nyomában (Melocco Miklós szobrászművész)
„Zsámbékra véletlenül kerültem. Huszonöt éve élek itt. Azóta úgy tekintek rá, mint a szülőföldemre. Zsámbék befogadott, megtűrt, talán választott is engem. Örülök, hogy a templomrom a szomszédom. Olyasmit érzek iránta, ami leginkább szerelmetes érzés. Ugyanaz a sorsa, mint másik szeretett helyemnek, a százszorszép Budapestnek. Szinte előképe annak. Soha nem volt fénykora és talán nem is lesz. Csak éppen mindig látni rajta, hogy milyen szép is lehetne. Olyan szép, hogy énnekem sem élni, sem meghalni máshol nincs kedvem.” 

3. Táncújító a Bodrogközből (Román Sándor művészeti vezető)
„Bodrogköz számomra az anyaföld, az élet kezdete. Amit itt kaptam, azt mindig őrzöm és mindig magammal viszem. Amikor erről a vidékről elkerültem és mentem beljebb az országba és a világba, otthont szerettem volna találni. Otthon annak a kultúrának, amely saját hazájában kezd a perifériára szorulni. Amit magyar tánckultúrának nevezünk, annak újra helye kell, hogy legyen a világban. Mert a világ a mi otthonunk is.”

4. Lázárok álomvölgye (Lázár Vilmos és Lázár Zoltán fogathajtó világbajnokok)
„Életünknek két meghatározó helyszíne van. Az egyik a tizenhetedik kerület, Rákosliget, Rákoshegy, a Rákos-mente. Itt születtünk, itt jártunk iskolába, és ez volt első lovas sikereinknek is a színtere. A másik pedig, ahova elköltöztünk, Gödöllő, Domonyvölgy. Domonyvölgyben vannak a lovaink, a lovas vállalkozásunk,és Gödöllőn lakunk. Ez a jelen és úgy gondoljuk, hogy a jövő is.”

9. DVD Kiadványok 11. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.