Geo-Film Produkciós Iroda
Szemünkkel láthatja a világot

MENÜ
  Kiadványok
 - Szerelmes földrajz 1. DVD
 - Szerelmes földrajz 2. DVD
 - Szerelmes földrajz 3. DVD
 - Szerelmes földrajz 5. DVD
 - Szerelmes földrajz 6. DVD
 - Szerelmes földrajz 7. DVD
 - Szerelmes földrajz 8. DVD
 - Szerelmes földrajz 9. DVD
 - Szerelmes földrajz 10. DVD
 - Szerelmes földrajz 11. DVD

TV-MŰSOROK

 


Szerelmes földrajz 4. DVD

1. Pannon értékek (Bakó Lajos közgazdász)
„Az én szerelmes tájam Győr és környéke. Ám én most arról szeretnék beszélni, hogy mit jelent e táj az itt élő embereknek. Illyés Gyula szavaival élve: az minősít bennünket, hogy milyen utódokat hagyunk hátra. És a táj neveli az utódokat. Az, hogy milyen tájban nőnek fel a gyerekek, hogy milyen kedves vagy csúnya tájban élik le az életüket, az is nagyban befolyásolja későbbi személyiségüket. Nem csak a vizek városáról, a Szigetközről szeretnék beszélni, hanem egy kevéssé ismert dombos vidékről is: Sokoróról és környékéről.”

2. Választott városom (Janikovszky Éva író)
„Erzsébetváros, Bajza utca. Nagyon szeretek itt élni. Tudom, nem ez a legszebb város a világon, még Magyarországon sem. Azt is tudom, hogy Budapestnek nem ez a legszebb kerülete. De nekem ez a választott városom, így szeretem, ahogy van. Így érzem magam otthon benne. Akár merre nézek, minden ismerős, mindenhez emlékek kötnek. Örülök, hogy itt élhetek.”

 3. „S ne csak ajkon pengetni a hiú szót” (Tardy János geográfus)
„Nekem az élet megadta azt a csodálatos lehetőséget, hogy jelentős közöm lehet a hivatásos magyar természetvédelemhez. Ezért aztán nem volna szerencsés, he nekem lennének úgynevezett kedvenc-kedves helyeim. Nem horgonyzunk le hát egyetlen helyen. Amit a néző most látni fog, azok védett területek apró mozaikjaiból fölfűzött országdarabkák.”

4. Az elvágyódás arborétumai – Találkozások Gálffi Lászlóval (Gálffi László színész)
„Hihetetlenül szükségem van a természetre, a tiszta levegőre vagy a tengerre. Azt hiszem nincs olyan természetvédelmi terület vagy nemzeti park, ahol ne jártam volna. Bárhol is járok a világban, a botanikus kerteket mindenhol megkeresem. Itthon évente többször is ellátogatok Alcsutdobozra, az arborétumba. Nagyon jókat lehet ott sétálni, beszélgetni és gondolkodni.

3. DVD Kiadványok 5. DVDH-1065 Budapest, Bajcsy-köz 2.